danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Med Michael Jensen og guidebåden i Bredningen

Onsdag den 21. maj 2014. Dronningborg Bredning: Igen var gedderne svære at få i tale. Fem gode gedder var interesseret i vores forskellige fluen på denne varme aften hvor temperaturen lå på plus 25 gr. 

140522 bredningen michael Jensen

Michael Jensen fik lejlighed til at "skyde" et par billedet af Lars Andersen der fighter en af aftenens få gedder.

Tidlig gydning og godt istand!

Måske skyldes geddernes tilbageholdenhed, at foråret satte ualmindeligt tidligt ind? Allerede fra begyndelsen af marts har der været gang i gydningen og de fleste af Bredningens gedder har sikkert fået overstået legen inden fredningen den 1. april. Da fredningen for brakvandsgedder varer frem den den 17. maj, har gedderne her haft rigeligt med tid til at stille den værste sult og genvinde formen. Har forøvrigt bemærket, at de gedder, vi trods alt har fanget (jo, det er skam blevet til fisk!) har været i ualmindelig god stand, og stort set uden tegn på bidmærker, som vi eller oplever det lige efter gydningen. 

I Bredningen og i Gudenåen iøvrigt er der masser af føde. Også på dagens tur kunne vi over den frisk-grønne geddekål se rigelig med fiskeyngel. 

Hugger forsigtigt og kun en enkelt gang!

Vi har oplevet at gedder hugger lidt mere forsigtigt og at de i modsætningen til deres normale sultne adfærd, ikke lader sig friste påny, når fluen lægges ud i området. 

Bliver spændende om adfærden ændre sig på de kommende ture? Under alle omstændigheder vil en popper nok være en god ide!

 

 

 

140522 bredningen michael Jensen spisning

Efter et par timers fiskeri må vi bryde en ellers hellig regel om, at der ikke drikkes øl eller spises før end der har været fisk i båden.{jcomments on}

1000-200_gudenaaen_fri.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers