danlendenosv

Vennetur i guidebåden

Søndag den 18. juli 2021.210719 rena lars rune

Rena: Efter en drifttur med ørred, stalling, helt og en god snak, er båden trukket på trailen.

Norge, Rena

Store tørfluer på en dag med få insekter!

Da Rune Hansen skulle på arbejde mandag morgen i Oslo valgte vi at tage på elven allerede ved middagstid. Aftentiden er her på de varme sommerdage bedst, men klækningerne af specielt døgnfluer er uforudsigelige.

Kun få insekter, og endnu færre fisk viste deres tilstedeværelse ved at inhalere insekter. Selv i strømhvirvlerne ved Mathias Høl, hvor der ellers altid kan findes overflade spisende helt/sik og andefugle, der svælger sig i de mange insekter, var der i dag ingen aktivitet. 

Nymfen

Mens Rune Hansen var trofast med tørfluen valgte Lars B. Johansen at montere en nymfe på forfanget godt 2 meter under strike-indikatoren. Tørflue og nymfe blev præsenteret mens vi langsomt drev ned af den langsomt flydende del af elven.

Nymfen var her klart mest fangende. Og Lars kunne snart nette og genudsætte nogle ørreder. 

Tørt

Efter det lange stræk med langsomt flydende vand, skulle vi nu ned af den mere rask flydende del af elven. 

Holdt en pause og riggede om til kraftigere forfang og store fyldige hjortehårs tørfluer. Fluerne skulle præsenteres for ørrederne, som typisk har standpladser under brink og træer.

Mens det gik rask ned af elven og jeg skulle koncentrere mig om at holde den store båd på den rette afstand af bredden lykkes det at kroge en god håndfuld ørreder, flest i mindre størrelse. 

Hamburgere

Efter nogle timer med dette fiskeri gik vi på land. Rune havde medbragt aftensmaden i form af hamburgere som skulle steges på det medbragte gasblus.

Efterfølgende blev sidste del af turen brugt til at prøve at finde storørreden og lokke den til at tage tørfluen. 

210719 rena opstrammer

Intet er overladt til tilfældighederne og vi starter dagen med en opstrammer!

210719 rena rune trout

På en dag uden insektklækninger og ringende fisk, kan Rune Hansen fremvise resultatet af en perfekt præsentation af en stor tørflue!

210719 rena lars b

Den tidlige indehaver af Rena Fiskecamp Lars B. Johansen nyder smagen af Danmark og en god tur på Rena Elven.

210719 rena anker

Ankeret er specielt designet til strømvand. Jernrøret er fyldt med bly og forseglet. Vægten er på ca. 20 kilo. til en pontonbåd vil det halve være nok!

Lignende atikler

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers