danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Guidetur med Rune og Lasse

Lørdag den 23. juli 2022.220723 rena lasse stalling

Rena Elven: Norske Lasse Hansen hygger sig i godt selskab med de smukke stallinger som vi for det meste kan få til at tage tørfluen.

Vand under kølen på Anita, drillevind og masser af afhoppere

På dagens tur med norske Rune Hansen og hans søn Lasse benyttede vi fiskecampens oprindelige guidebåd som nok er bygget til floder med lidt mere white water end det Rena elven byder på. 

220723 rena anita

Anita er en høj og tung dame som kræver fuld opmærksomhed og gode armkræfter specielt når der er vind.

Sporatisk ringende ørreder og stallinger 

Dagen bød igen på sol og vind - en kombination som ikke fremmer fiskenes lyst til at stige op efter insekter og vores tørfluer. 

På første del turen ned af elven mødte vi ikke mange regelmæssigt ringende ørreder og stallinger. Heltene var heller ikke at finde fouragerende i overfladen. 

Føste ørred der gav os udforringer stod i en strømrende og bagvand. I perioder ringede ørreden som jeg kender fra tidligere ture og som jeg også har haft en tur i nettet. Udfordingen var nu at komme på kastehold uden at skræmme... Steg ud af båden for at undgå uroen fra årerne og kunne vadende få os placeret. Desværre fik vi skræmt ørreden, men spændende var det.

Kom senere over flere oråder med stallinger, men oplevede det næsten usansynlige, at den meget erfarne og dygtige fluefisker Rune Hansen gang på gang krogede og mistede en ørred eller stalling. Vel omkring 20 gange hændte det. Kun et par mindre ørreder kom med ind og i nettet.

Mere heldig var Lasse der landede flere gode stallinger.

Spinnerfald i mørket

Efter solnedgang var vi vidne til et massivt spinnerfald. Overfladen var dækket af Bäetis spinnere og fiskene kom kun sporadisk op og slubrede godbiderne i sig. 

Hjalp Lasse med at binde en tyndere spids på forfanget. Det var en mørk aften og jeg må erkende at det var udfordrende af binde den sikre knude og ikke mindst få den tynde monofilline gennem krogøjet. Det lykkes dog!

Stoppede fiskeriet lige før midnat og godt brugt, ikke mindst armmuskerne, sagde jeg nej til natmad og en drink ved bålet. Sengen lokkede!

220723 rena rune fishing

Rune Hansen sidder godt mens han fisker efter nogle ringende stallinger.

220723 rena kirkeby steen

Kaj Kirkeby og Steen Ellemose kom til campen fredag. Lørdag lånte de min dobbeltbåd og de næste dage skal jeg være guide i en af de store både.

220723 rena guide netting

Ud over at passe årer, anker og hælpe til med forfang og fluevalg byder guidearbejdet også på hjælp når den fisken skal sikkert i nettet.

220723 rena john bigtrout

John Bond der var på tur og driftede efter os, sendte dette billede. Ørreden tog en stor skumflue imitiation af den store slørvinge.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

1000_200_dryfly_seatrout.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers