Kommentar til anbefalingen om meget mindre landbrug!

Onsdag den 24. april 2024.240424 henrik leth fedtemøg mariagerAnbefaling: Barberes landbrugsarealet med en tredjedel, vil det have enorm positiv effekt på havmiljø, biodiversitet og klima på én gang, lyder det fra Klimarådet. 

Lyt til fornuften!

Klimarådet klinger som en fornuftens stemme i et kaos af ignorans og profitdrevne agendaer. Deres råd er klart, skarpt og iøjnefaldende: luk en tredjedel af landbruget for at redde vores truede vandmiljø. Det lyder som en simpel ligning: mindre landbrug, mindre forurening, mere bæredygtighed. Men vil vores kære regering lytte?

Desværre er det som at råbe ind i en mur af politisk forfængelighed og lobbyisme. Skiftende Regeringer har en lang historie med at vige uden om nødvendige og radikale ændringer, der kræver mod og visioner. De ser måske på Klimarådets forslag med et skævt smil og en tanke om, hvordan de kan skrue på spin-maskinen for at undgå at træde nogen over tæerne.

Men lad os tænke rationelt her. Lukke en tredjedel af landbruget? Ja tak! Det er på tide at indse, at vores nuværende landbrugssystem er en ødelæggende kraft for vores miljø, vores sundhed og vores fremtid. Og hvad får vi ud af det? Ikke bare en renere natur, men også en betydelig besparelse på landbrugsstøtten - en svimlende 4 milliarder kroner, der kan blive brugt til at fremme en egentlig bæredygtig udvikling.

Men nej, det ville være for simpelt, ikke sandt? Lad os hellere fortsætte med at kaste penge efter et industrielt landbrug, der uundgåeligt fører til destruktion af vores natur, fjord-og havmiljø, vores vandløb og vores fremtid. Hvorfor tage den hårde vej, når vi kan sidde fast i den samme gamle trædemølle af inaktivitet og kortsigtet tænkning?

Hvis regeringen har blot et strejf af fornuft og en anelse om ansvar over for fremtidige generationer, så bør de gribe Klimarådets forslag med begge hænder. Det er på tide at tage drastiske skridt for at redde vores planet - og det starter med at lytte til dem, der rent faktisk ved, hvad de taler om.

Læs omtalen på DR: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/eksperter-til-regeringen-lukker-i-en-tredjedel-af-landbruget-kan-i-redde-havet?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1-y__317V-2TpteH7i4Sm7E-ABHyR8iDBolt6O_C_PfAskZ00fcVl8EL8_aem_AeGHfLvKSNxr0lzSCFhKzNw-2fGYwWhIwsODxaoDKTTiVvIc4luR7iNzbOMNmERdGyUtRd-nTa1FrKMl6RFg_GYN#Echobox=1713868794

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers