danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Drikkevand: På sprøjten!

Onsdag den 6. februar 2019.190206 vand drikkevand

Selv i New Zealand, som naturens hånd har af rigeligt vand, er drikkevand noget som de fleste køber i butikker for mange dollars. Efter mange års brug af pesticider i store mængder og de seneste årtiers massive satsning på kvægbrug, er drikkevandet så forurenet med nitrat og kolibakterier. Vandet fra vandhane lugter og smager ækelt af klor og i mange af de nedre dele af floderne frarådes badning. Stort det alle steder anbefales det at koge vandet. Dem der har råd køber det!

Ikke overraskende er der igen henvist til “Fortidens synder" da nye målinger viser udbredt forekomst af DMS (dimethylsulfamid).

Forløbet er en gentagelse af tidligere. Et pesticid kommer på markedet. Det godkendes på grundlag af undersøgelser, som producenten har udarbejdet.

Produktet anvendes i en årrække.

Rester eller nedbrydningsprodukter opdages i grundvandet, typisk ved et tilfælde.

Produktet tages af markedet og forbydes efter en overgangsperiode hvor restlagrene sælges ud.

Der henvises til "fortidens synder”.

Også i Randers området bliver stadigt sværere at finde nye kildepladser, da de jo ikke er beskyttet imod sprøjtning med pesticider.

Danmarks Radio skriver blandt andet:

Pesticidet blev i sommer fundet drikkevandet hos flere vandværker, som efterfølgende måtte lukke deres boringer eller blande vand fra forskellige boringer. DMS er under mistanke for at være kræftfremkaldende.

Selvfølgelig skal der indføres  et fuldstændigt sprøjteforbud i de boringsnære beskyttelsesområder, herunder private haver og områder. 

 Flaskevand er både dårligere og dyrere end omkostningerne for det rene urensede drikkevand danskerne fortjener!