Skumbad i fjorden

Tirsdag den 11. maj 2021.210511 mariager skum salten

Vandet var stigende og pludselig var overfladen fyldt med skum, antagelig fra coasteren ved "Salten".

Forår, hornfisk, sæl og fjordliv!

Havde håbet at kunne nyde synet af de blå anemoner på nordsiden af fjorden, men blomstringstiden er kort og overstået for i år.

Hornfisk var der til gengæld masser af og vi oplevede både fouragerende og gydende hornfisk

Havde aftalt med Henrik Minor Vedel, at vi skulle mødes og søsætte ved Fladbjerg. Trafikken i Aarhus bevirkede dog at det kunne blive til en god halv times fiskeri inden jeg fik selskab. 

Kunne med det samme se, at der var liv i overfladen. Tilsyneladende et par mindre ørreder og en flok at de hornfisk som stadig trækker ind i vores indre farvande for at gyde og fouragere. 

Fik et par ørreder til at tage fluen, men da det tydeligvis var fisk i teenager-alderen, stoppede jeg fiskeriet efter dem. Der er ingen grund til at risikere at skade de værdifulde fisk!

Stigende vand og skum

Vandet steg, og fra en coaster der lå ved Salten bredte der sig et skumtæppe ud over overfladen. Det er selvfølgelig ikke acceptebelt på den måde at tilføre fjorden fremmede stoffer, og jeg han naturligvis gjort Mariager Fjord Kommune opmærksom på hændelsen. 

Da jeg fik selskab, satte vi kursen over mod nordsiden, væk fra skummet. 

Udover kontakten til småørrederne, blev det til lidt hornfisk som også blev genudsat. 

Da der var booked eftermiddagsmøde i kalenderen returnerede vi kl. 13.00

210511 mariager mong

Henrik Minor Vedel affaisker fjorden tæt på land.  

210511 mariager fjordorred

Den lille velnærede ørred, har indtil fornylig levet et stille liv i et af fjorden tilløb. Uden at være smoltificeret er den trukket ud i den næringsrige fjord. Er vi heldige, vil ørreden i løbet af et par år været blevet til en smuk fisk på ca. 60 centimeter. 

210511 mariager flintebugt

Ikke de bedste forhold til at overliste en ørred, men smukt er det da!