danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Mariager Katbjerg

Katbjerg Odde er beliggende på fjordens sydside mellem Hobro og Mariager.

Parkering og adgang

Det er ikke klogt, og sikkert heller ikke tilladt at køre ind på det fredede strandareal. Når parkering på strandengen ikke kan anbefales, skyldes det ud over reglerne også kreaturerne, der forsvare deres græsnings område ved bl.a. at gnubbe sig op ad sidespejle, lygter m.v. Forøvrigt gælder forbudet også jolleejene som benytter læsiden af odden som bådplads.  Min anbefaling er at der parkeres i vejkanten på venstre side forenden af vejen. 

Fra Katbjerg Odden og ind mod Hobro er der en spændende bund, en del ålegræs, samt enkelte blåmuslingebanker. Vandbybden er varierende og der er god chance for fisk på hele strækningen.

Går du mod øst bør fiskeriet påbegyndes i bunden af bugten. Her er der som følge af odden strømlæ, som bevirker at søsalat og andre "grønsager" bundfælder sig og går i forrådnelse. I området  Odden, skal du være opmærksom på vinterfredningsbæltet omkring den lille bæk, som du allerede på vejen gennem skoven har stiftet bekendskab med.

På trods af at området har en varieret vanddybde med tydeligt markerede dybdekurver, er det let at vadefiske på strækningen. 

Der kan findes børsteorm ved Mariager Fjord det meste af året. Højsæson er februar, marts og april. I maj og juni kan man om morgenen opleve sværmende små røde orm. 

Mariager Katbjerg trout

Området øst for Katbjerg Odde byder på noget rigtigt godt vinter og tidligt forårsfiskeri.Store mængder af børsteorm er i sæsonen tilgængelige her. 

 

Mariager Katbjerg net trout release 

At ørrederne ofte findes på lavt vand fremgår af billedet. Garnene sætter ulovligt og umærket - en uskik der skal bekæmpes! På billedet er vi i gang med at befri en mindre ørred fra de døbringende monofil masker. Ulovlige garn skal selvfølgelig anmeldes. 

Se kort over området 

Pjece der fortæller om området. 

Køb dine fluer her!

fliesforsale.dk - fluer der fanger!

Undgå at komme til at fiske i fredningsbælter.  

Check kortet inden du ta'r afsted!

LÆS OM FREDNINGSBÆLTER OG FISKEREGLER  (link) - opdateret: 1. januar 2017

Visit Mariager Fjord

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo