danlendenosv

Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Godt nyt fra fjorden!

Tirsdag den 15. juni 2021.210615 mariager fjord bramslev nordside

Vejrændringen og ikke mindst de sidste dages vind, har gjort godt på vandmiljøet i fjorden

Mariager Fjord, Bramslev

Dansemyg, et nap, hygge og gensynsglæde!

Havde i dag valgt at fiske sammen med seniorerne fra fiske klubben i Metal. 

Var den første der ankom og kunne se hvordedes vind og vejrskifte havde gjort godt på fjorden der for lidt over en uge siden var uklart af alger og fyldt med fedtemøg. Se her: https://brakvand.com/fisk-fangst/mariager-fjord/2708-sommer-og-alger

På dages tur var vandet klart og friskt. Faktisk så indbydende, at en dukkert kunne være en mulighed. 

Riggede Mosqeetoen til med Torqeedo og startede fiskeriet mens jeg holdt øje med nedkørslen og resten af de tilmeldte fiskere, der traditionen tro havde medbragt rundstykker og godt humør. 

Snart huggede en ørred min rejeflue. Altid en dejlig fornemmelse! Ørreden tydeligvis en fjordørred på omkring de 50 centimeter, var dog ikke kroget godt nok og efter en lufttur og lidt rusk, sagde den pænt farvel.

Efter snak, kaffe og rundstykker fortsatte fiskeri. 

Det var dog ikke langt tid før jeg opdagede, at jeg havde tabt den højre åre. Har haft pontonbåd med tilsvarende årer siden '92 og har aldrig tidligere oplevet at miste en åre. 

Indstillede fiskeri og sejlede omkring i vindretningen for at prøve at finde den mistede åre, som fornuftigt nok er flydende. Ledte og ledte uden held, og tog til sidst ind og trak båden på land. 

Jeg ville nu gå en tur langs land i håbet om at finde åren. 

Det var en god beslutning....

På den inderste bro ved Bramslev var åren lagt op og var synlig. Et par rorere og kajakroere havde også været på fjorden, og en af dem havde været så venlig at finde min åre og lægge den op på broen. Der skal herfra lyde en stor tak - der var alligevel en god slutning på fiskedagen. 

210615 mariager fjord bramslev lam

Var den første på pladsen og måtte på vejen ned mod vandet ud af bilen og skubbe lidt til fårene og deres lam der havde beslaglagt grusvejen.

210615 mariager fjord bramslev myg

Dansemyggene nød varmen sværmede i læ af vegetationen. Ærgerligt, at der ikke længere er helt fjorden  (de døde alle sammen under iltsvindet i 1997). Kunne ellers være spændende med lidt tørfluefiskeri en stille morgen, eller noget myggepuppefiskeri senere på dagen.

210615 mariager fjord bramslev seniorer

På dagen var vi 7 mand for Metals Senioer fiskeklub. Dejligt med en sludder og godt igen at møde de gemle Metal medlemmer!

210615 mariager fjord bramslev kreaturer

Naturen plejes og der produceres noget godt kød. Forøvrigt er der en godt benyttet vandre sti langs med fjorden uden er der er konflikter mellem mennesker og dyr!

1000_200_rainbow_colorful.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers