Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Med seniorklubben ved Bramslev

Torsdag den 8. juni 2023. 230608 bramslev troutMariager Fjord, Bramslev: Mødtes til morgenkaffe med medlemmerne af Seniorfiskeklubben i Metal Østjylland. Valgte at søsætte Mosqeetoen og ro over på fjorden sydside hvor der var lidt skygge fra skoven.

I skyggen på sydsiden!

Selv om vi godt kan trænge til lidt regn pålevede vi endnu en skøn sommermorgen og formiddag i Mariager Fjord ved Bramslev Bakker.  

Mariager Fjord ved Bramslev er en af de smukkeste områder ved fjorden og efter kaffe og rundstykker blev grejet rigget til. Stemningen er høj, da alle deler deres forventninger og fiskehistorier fra tidligere ture.

De fleste vælger at prede sig lidt langs fjorden og nyde den friske luft og det maleriske landskab.

Jeg rigger min Anderson Mosqeeto til og krydser fjorden for at fiske lidt i skygge under skoven.  

Allerede efter få kast mærker jeg et nap til fluen. En mindre ørred er vel på få sekunder inden den afbryder forbindelsen. 

Cirka en halvtime senere er der igen bud efter fluen. Denne gang en lidt større fjordørred, der også gerne springer nogle gange fri af vandet.

Efter en tur i nettet og et hurtigt billede genudsættes ørreden.

Nyder formiddagen, kikker på fjordbunden på det lave vand, mens fuglene kvidrer, og fjorden strækker sig ud foran dem som et spejlblåt lærred. Jeg har en følelse af ro og harmoni, der kun kan opleves ved at være tæt på naturen på denne måde. 

230608 bramslev hobro

Er sejlet over på fjordens sydside. I baggrunden af billedet anes Hobro.

230608 bramslev aalegraes

Næringstofferne fra primært det opdyrkede opland og den store mængde sollys sætter gang i grønalgerne. Nu må vi så håber, at det ellers fine ålegræs ikke skygges ihjel!

230608 bramslev bompenge

Nye tider ny ejer. Efter årtier hvor vi kunne nøjes med at lægge en femmer i spanden for at benytte nedkørslen til fjorden er prisen nuhæset. Vel ikke urimeligt for at holde vejen vedlige!

230608 bramslev seniorklubben

Metal Seniorgiskeklubben: Planen var grillhygge... Men tørken og brandfare har resulteret i et fornuftigt forbud mod brug af åben ild. Grill-arrangementet blev flyttet til et mere sikkert sted.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers