danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Fredag den 3. juli 2020.200704 rena stalling

Også stallingerne nyder godt at føderigligheden i Rena.  

Norge, Rena

Min dansk/norske ven Johnni Hald Thorvalsen ankom til fiskecampen torsdag og var fredag parat til en drifttur i vores pontonbåde. 

Søsatte ved Deset og kunne med det samme konstatere at vandstand og temperatur lå på niveau med torsdag. Der var lidt skydække og ikke så meget vind. 

Næppe havde vi sat kursen nedstrøms da der blev skruet op for den sydlige vind så der skulle arbejdes godt med svømmefødderne for at komme nedstrøms i det rolige vand ved Deset.

Fiskede med nymfen mens jeg padlede nedstrøms og mod vinden med mine Force Finns svømmefødder. Så et par ørreder springe helt fri af vandet, hvilken jeg tit oplever når vinden for rejst bølger på elven.

Havde et par enkelte tilbud på nymfen, dog uden at få fisk i nettet. 

Ved den hurtigt stømmende strækning nedstrøms Deset, blev stangen med tørfluen taget i brug. Med den kraftige opstrøms vind, var det dog en udfordring, at få fluen placeret tæt nok på bredden og under træerne. Det blev dog til et par mindre ørreder inden vi mødtes ved læskuret til frokost og snak. 

Det var nu sat ind med en heftig regn, og det var også nu der for alvor kom gang i klækningerne af bl.a. Danica. Mens vi spiste og snakkede om livet, sygdom og fiskeriet kunne vi nyde synet af at nogle ørreder der hyggespiste af de store våde tunge majfluer der drev rundt i bagvandet. Johnni der er relativ ung, blev for halvandet år siden ramt af en hjerneblødning under en flyvetur. Det var en hård omgang med bl.a. et år uden kørekort. Heldigvis er Johnni kommet godt gennem forløbet uden men. 

Stallinger

Stallingerne (harr'en) var efter regnbygen vågnet op, og der blev indtaget store mængder døgnfluer i forskellige stadier. 

Det blev her til mange fine og tromletykke stallinger, der blev fristet af min "tunge" tørflue bundet med sort skumkrop og et sparsomt grizly hackle. 

Selvom jeg var fiskemæt, havde jeg nok fortsat hvis ikke der kom en melding fra Johnnni der stod ved opsamlingstedet og frøs. Indstillede selvfølgelig fiskeriet og sejlede uden at fiske ned til Leopard Broen hvor bilen var parkeret. Temperaturen var faldet til 6 grader.

Du kan følge Johnni's fiskeri på Instagram: daddy_dryfly

200704 rena siderun

Den friske middagsvind skabte krusninger og jeg så ikke noget til de ørreder som normalt fouragere i dette bagløb.

200704 rena side ranunkler

Sideløb til Rena med vandranunkler i blomst.

200704 rena trout

Havde fem mindre, men meget velnærede ørreder til at tage min tørflue.

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo