danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 27. december 2020.201226 Mariager grav boat rod

Flere har spurgt til min linebakken, så her er opskriften. Bunden skæres ud af en aflang murebalje. Der fræses huller til årebeslag, stangholder  og der bores huller til de bløde pigge fra Flexi-stripperen. På siden er der skruet en holder til åren. De høje sider er valgt for at jeg kan holde linen indenbord når jeg flytter plads med motoren. Flueline og skrue er en dårlig og dyr kombination!

Brexit og fiskeriet

På en stille og lidt kølig juledag kan tankerne sagtens få frit løb at mens der fiskes. 

De danske fiskere er tydeligvis ikke tilfredse med at fiskeriet i det britiske farvand bliver mindre tilgængeligt. Efter at have "støvsuget" Kattegat og de øvrige indre farvande for den oprindelige store bestand af torsk, sej og fladfisk. Efter at have ødelagt havbunden med muslingeskrav og bundtravl, er de bedste fiskepladser ovre omkring de britiske øer.

Vi er helt sikkert mange der i stedet for at høre på brok og give skattekroner i støtte til de fiskere, der ikke længere kan berige sig i fremmed territorie, gerne så at kræfterne og de nødvendige ressourcer blev sat ind på at genoprette fiskebestandene i vores ege farvande.

Her er der tydeligvis for et bedre vandmiljø (altså færre udledninger af næringsstoffer), genetablering af stenrev og ålegræs bede. Der er brug for først et fiskestop, og når bestanden efter en årrække er kommet på fode, et bære dygtigt fiskeri uden bundtravl og skrab. 

Ørreder på lavt vand

Ørrederne var der! De første blev skræmt af fluelinen, men efter lidt ro lykkes det at lande to mindre blanke ørreder. 

Det var tydeligvis ikke jagt på føde der samlede fiskene i det lave vand. Det virkede næsten som om de var gået i en form for dvale. Når ørrederne blev skræmt af fluelinen flyttede de sig to-tre meter. Samme gentog sig flere gange. 

Fantastisk at kunne komme tæt på ørrederne og placere fluen der var bundet på et langt tyndt forfang en halv meter foran ørreden og så bare se hvorledes den ignorede "tilbuddet".

Prøvede både en lille "Kobberbasse" og andre tangloppe imitiationer uden at det for alvor satte gang i ørrederne.

Tror jeg var heldig at få to ørrederne i nettet og genudsat. 

201226 Mariager grav bred

Mødte lidt ørreder som holdt til på lavt vand over den lyse bund. Ørrederne var tydeligvis ikke søgende efter føde.

201226 Mariager grav yderfjorden

Når det ikke er sæson for at fiske med ruser efter de sidste af de udrydningstruede ål. er området her et af mine favoritområder i yderfjorden. 

 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo