danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Guidebåden i yderfjorden

Tirsdag den 20. maj 2014. Randers Fjord Udbyhøj: Min gode kollega Jan Helbo vil genoptage lystfiskeriet og bevæbnet med nyt grej og proviant gik turen til Udbyhøj.

140520 jan helbo

Jan skulle ikke kaste mange gange før en hornfisk blev fristet af blinket. Desværre skulle det vise sig, at hverken ørred eller hornfisk var særligt begejstret for "jern" på denne skønne sommeraften.

Faldende vand

Vandet løb rask ud af fjorden og selv om vinden var frisk den modsatte retning, kunne jeg uden de store anstrengelser styre pontonbåden ud mod pollene.

Et par ørreder og hornfisk viste interesse for Jans blink, dog uden at blive hængende.

Menuen blev indtaget mens jeg holdt guidebåden på det lave vand ved pollene.

Efterfølgende blev fjorden krydset og vi satsede på at det strømfyldte rev, ville give bonus.

Blink blev skiftet, men lige meget hjalp det.

Tog selv en pause fra årerne og tog et par kast med fluestangen. En Udbyhøj, som jeg havde bundet på forfanget, var åbenbart mere fristende end det blanke metal som Jan havde bundet på monofillinen

Snart var en hornfisk interesseret og mens jeg skulle bruge den ene hånd til at holde kursen, huggede en ørred fluen. Fighten blev dog kort.... Tog et par kast mere og snart var der en iltre lille ørred der tog fluen og efterfølgende brillierede med en serie ture i luften.

Mens vi nød turen i yderfjorden kunne vi med jævne mellemrum høre riffelskud. Jan er ivrig jæger og jeg kunne fornemme en vis længsel efter at kikke en buk dybt i øjnene{jcomments on}

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers