Mariager Fjord: Lider fortsat som følge af overgødning og den varme sommer!

Fredag den 15. august 2014. Mariager Fjord: Startede med at køre op til Ørnedalsbugten hvor jeg havde håbet på at den sidste uges vind havde frisket vandet op. Blev desværre skuffet....

140815 mariager farvet vand

Vandet i Ørnedalsbugten. Gødnings- og gylle lobbyisterne spreder, desværre med succes, budskabet om at tilbagevendene iltvsind i vores indre farvande er en normal og naturlig forteelse. Men det er det ikke! De mange tons kvælstof der hvert år udledes i Mariager Fjord er ikke naturligt. Inddæmningen af store områder i fjordmundingen, som mindske udskiftingen af vandet, er heller ikke en naturlig forteelse!

140815 mariager spaerring fjernet

Positivt. Vi var en del der rystede lidt på hovede da der sidste år blev bekendtgjort et fredningsbælte vest for Ørnedalsbugten. Den lille bæk der tidlige var totalt spærret, er nu åbnet og gjort klar til ørredgydning. Nu må vi så bare håbe på at fiskene overlever ude i fjorden!

140815 mariager graet vand

Ved kajakudlejningen var vandet "liggråt" og der lugtede på trods af den friske vind af svovl. 

140815 mariager fiskeklar

Kørte efterfølgende til Mariager hvor vandet inde under land rimeligt klart. Fik gjort klar til lidt fiskeri, men opdagede snart at vandet, hvor det var lidt dybere, også var temmeligt farvet.

140815 mariager sigtbarhed

Lidt fra land var der omkring en halvmeters sigt. Den hvide skrift på åren kan kun svagt skimtes.{jcomments on}