danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 16. juni 2018.

180616 ornedalen skumflue

I denne del af fjorden var det opløftende at opleve at mængden af alger var drastisk reduceret. 

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten.

De sidste dagens vind og køligere temperatur, har tilsyneladende pustet lidt liv i fjorden. 

På lørdagens tur i Ørnedalsbugten kunne jeg opleve en stort set "normal for årstiden" fjord. Kun enkelte steder var vandet uklart af alger og på bunden var der liv. 

På trods af den ellers gode oplvelse, er jeg dog en smule skeptisk. Overalt på bunden, fra en halvmeter vand og udefter ligger der et lag af døde alger der igang med den iltforbugende forrådnelse. Kan det gode blæsende sommervejr fortsætte lidt endnu skal det nok gå, men sætter det ind med vindstille og en ny hedebølge, er det min vurdering at der er risiko for at vi kommer i en situation hvor der forbruges mere ilt end der tilføres. Samtidig vil en ny hedebølge producere en stor mængde grønalger. Altså: Alle venner af fjorden må krydse alt hvad der kan krydses for for en fortsat blæsende og kølig sommer!

På turen så jeg jeg også nogle ørreder. Havde blandt en mindre ørred til at hugge på min store skumflue. Det var for stor en mundfuld for en lille ørredmund. Så også lidt fisk bryde overfladen. 180616 ornedalen clear water

Dejligt igen at kunne se fjordbunden. Også opløftende at der var kutlinge, hundestejler og fjordrejer. 180616 ornedalen mark hjelm trip

Mark Hjelm Trip benyttede også lørdagen til en tur i Ørnedalsbugten. 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd.  Kasteinstruktion og fisketeknik.
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com