danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Torsdag den 15. august 2019.190815 ornedalen horsebay

Ankom ved nitiden til en god sensommerstemning....

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten

Tilbagetanker

Indrømmet, jeg er følelsesmæssigt involveret i fjorden og fiskene. Og netop på dagens plads, har jeg gennem næsten 5 årtier haft mange oplevelser på de utallige ture året rundt. Det var her, jeg i september ved en demonstration mod det omfattende redskabsfiskeri,  brændte et par garn (Se filmen). Det var også her vi, for at sætte gang i genoplivningen af fjorden efter iltsvindskatastrofen i 97, ulovligt udsatte blåmuslinger som vi havde opfisket i fjordmundingen af Randers Fjord. Muslinge udsætningen blev anmeldt i det det ikke passede nogle biologer, som ønskede at forske  i "genoplivningen", eller hvordan livet vendte tilbage i den døde fjord. Vi syntes ikke vi ville vente på dette.... Har efterfølgende heller ikke hørt noget fra myndighederne.

Ørnedalsbugten var også pladsen hvor jeg i efteråret '96 fangede nogle flotte store helt på en tangloppe imitiation fisket på flydeline og et langt forfang. I øvrigt fra flydering...

Muslinger, tanglopperne, rejerne kom hurtigt igen efter iltsvindet. Heltene har jeg derimod ikke set noget til siden. 

Friskere og køligere vand

I forhold til min forrige tur den 6. august, var vandet i dag langt friskere og sigtbarheden højere. Algerne er tydeligvis på retur og ørrederne syntes tydeligvis godt om at vandtemperaturen er kommet under 18 grader.

På dagens tur så jeg et par fisk i overfladen. Havde også fornøjelse da en ørredmund åbnede sig om min hjortehårs museflue. Desværre blev det et kort bekendskab, men alligevel. 

X-streameren var der også bud efter og en enkelt ørred måtte en tur i nettet inden jeg sagde farvel og på gensyn. 

190815 ornedalen boatplace

Det var en af de dage hvor vejret og vinden skiftede. 190815 ornedalen boat

Det er sæson for at medbringe to stænger: En med flydeline og overflade flue og en med synkende line og en fiskeimitiation.190815 ornedalen fight

Kastede ind mod land og ørreden har taget fluen og er nu i god fart på vej ud mod det dybere vand.190815 ornedalen release

Det er en dejlig fornemmelse at give ørreden en chance for at komme op på gydepladsen...

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo