danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Onsdag den 21. august 2019.190821 hobro sol mus

Fiskede lidt med den store museflue og havde da også et par hug af mindre ørreder, der nok ikke kunne gabe over den store mundfuld? 

Mariager Fjord.

For små til mus...

Trængte igen til at komme ud og lufte fluestangen. Uret var sat til 04:30 og efter en kop kaffe og en bolle med ost, gik turen nordpå.

Som forventet havde jeg inderfjorden for mig selv. Eneste negative var de mange ruser som jeg forlængst har opgivet at holde den lovmæssige afstand til.

Fiskeriet startede sløvt og der gik vel halvanden time før end jeg mærkede det første nap i fluen.

Padlede og fiskede i det meste af bugten da jeg pludselig mødte en flok af mest mindre ørreder, der var meget interesseret i fluen. Da jeg ikke ønsker at kroge småfiskene begyndte jeg at fiske med den store museflue, der kræver en stort "kystøj" at inhalere. Sjovt at opleve hvorledes småørrederne flere gange forsøgte sig, heldigvis uden at blive kroget. 

Da jeg kom ud af flokken med småørrederne uden at musefluen havde leveret fast fisk, gik jeg tilbage til X-streameren - et godt valg, som i dag leverede tre ørreder i pæn størrelse, som efter afkrogning i nettet alle blev genudsat i håbet om at de finder en mage, når det snart er tid til at boltre over gydegruset i gydebækken. 

Færre ål - flere ruser!

Fik en snak med en af de mange som sætter ruser for at fange ål. Spurgte til om der var andet en krabber i rusen og fik det svar, at det bliver sværere og sværere at fange nok ål til en god middag. En eller to ruser er ikke længere tilstrækkeligt, og det er måske forklaringen på at antallet af åleruser i fjorden tilsyneladende stiger år efter år. 

190821 hobro boat

Tog tid og registrerede, at 25 minutter efter jeg forlod mit hjem, er Mosqeetoen klargjordt og i vandet.

190821 hobro sol op

Fisk eller ej, så er det altid en god oplevelse at være på fjorden og nyde solopgangen.190821 hobro trout

En af dagens ørreder ligger klar til afkrogning i det store net.190821 hobro ruser

De sidste rødlistede og udrydningstruede ål skal fanges, så ruserne står også tæt i Ørnedalsbugten.

 

 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com