Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Stemme- og fjordfiskeri

Søndag den 19. september 2021.210919 mariager valg henrik leth

Mariager Fjord: Mødtes med Henrik Minor Vedel og Lars Matthiesen og måtte lige benytte lejligheden til at tage et billede til den kommende valgkamp. 

 Mange fiskere, små ørreder!

For ikke så mange år ville en tur som i dag altid give et par velnærede ørreder i pæn størrelse. Men som andet fiskeri er det gået en vej - fiskeriet er blevet ringere. 

Skrubberne er på retur, ålen er udrydningstruet, ålekvapperne ser vi heller ikke ret meget til mere og multerne, er lige som den kystnære torsk og sej væk. 

Fiskebestanden i vores fjorde og kystnære farvande er vel retteligt kollapset uden der er gjort noget. Solopgangen og udsigten over fjroden og havet fejler ikke noget, men under vandet er det katastofalt.

Selvfølgelig kan vi fange en ørred i ny og næ, men hvor længe???

Politisk er der ikke den store vilje til at rette op på forholdene og der er ikke tiltag der kan ændre på forvaltningen til fordel for fiskene - tværtimod!

Dagens tur

Søsatte ved Fladbjerg hvor vi fik en snak med en dygtig fluefisker, der havde fisket en lang strækning uden at mærke det mindste. For ikke at genere de fiskere der havde fundet sig til rette på sydsiden, krydsede vi fjorden, hvor vi til at begynde med kunne fiske på en plads uden at genere vadefiskere. 

Jeg havde igen medbragt både tørflue set-up og min vanlige #5'er kyst/fjord fluesæt, der var monteret med et langt forfang og en rejelignende flue. 

Henrik Minor Vedel var den første der kunne lande en lille ørred. Kunne på afstand se at nettet kom i brug og at ørreden nok holdt de 30 centimeter. På en halvmeter vand blev en tilsvarende ørred fristet til at tage min flue. Og lidt senere var det Lars Matthiessen der havde fiskekontakt. 

Da vi holdt pause kom et par vadefiskere og vi valgte derfor at returnere til sydsiden, for et sidste forsøg. 

Trods intensivt fiskeri, fik vi ikke fristet flere ørreder i den smukke fjord. 

210919 mariager two boats

Vi krydsede fjorden og fandt plads på den ellers svært tilgængelig nordside af fjorden.

210919 mariager lars matthiessen

Vinden var frisk fra det nordøstlige hjørne og vi kunne finde lidt læs i bugten. Bemærk også hvorledes skruen på Torqeedoen er sikret!

210919 mariager sol

Efter en overskuet og diset formiddag tittede efterårssolen endelig frem. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers