Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Jomfrutur med horn og ørred!

Lørdag den 6. maj 2023.230506 mariager boats

Mariager Fjord, Hobro: Bådbygger Lars Andersen med båden på ryggen og tyske Bjørn Rahlf, der er ved at gøre klar til jomfruturen i sin nye Anderson Speedster.

God vind og masser af forår

Fluen var ikke i vandet længe inden jeg mærkede de velkendte nap. Så også snart hvirvler og uro på overfladen - hornfiskene er påbegyndt legen.

Fiskede sammen med Lars Andersen og tyske Bjørn Rahlf, der er på besøg for at afhente sin nyerhvervelse - en Anderson Speedster. 

Vinden skabte masser af uro i vandet og med det kølige forår, er vandtemperaturen endnu ikke nået op på et kritisk niveau. Vandet var også friskt og klart!

Fiskede igennem det meste af Bugten og fik ud over nogle hornfisk også lidt blanke ørreder og et par fjordørreder. Alle fisk blev genudsat i god stand. Håber nu, at de klare endnu et år i fjorden og en størrelse på plus 55 cm. - fødeemner er der nok af!

Lidt om hornfisken 

Hornfisken vandrer langs kysterne i Nordatlanten og kommer ind i danske farvande om foråret for at gyde. De lever normalt i havet og kan nå en længde på op til en meter.

I de danske farvande, herunder også i Mariager Fjord, er hornfiskene især kendt for deres årlige gydning. Gydningen foregår normalt fra slutningen af april til starten af juni, og under gydningen samler hornfiskene sig i store stimer i fjorden og dens tilstødende områder.

Hornfiskene gyder typisk på lavt vand langs kysten, og de yngste og mindste fisk går længst ind i fjorden for at gyde. Hunfiskene lægger æggene i tang og ålegræs på bunden, og hannernes sædceller befrugter æggene.

Efter gydningen vandrer hornfiskene tilbage til havet, og de kan herefter fanges langs kysterne i hele Danmark. Hornfisk er en populær fisk at fiske efter, både på grund af dens kampvilje og på grund af dens lækre kød, der især er populært til røgning.

Mariager Fjord er kendt som et særligt godt gydeområde for hornfisk. 

230506 mariager trout

En af dagens blanke ørreder, Fik også et par mindre fjordørreder og nogle hornfisk.

230506 mariager ornedalen boats

Vi fiskede langs bredden i hele Ørnedalsbugten. 

230506 mariager bjorn boat

Vinden var frisk fra det østlige hjørne. Under land var der dog lidt læ!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers