Stednavne - Hobro

Mariager Fjord stednavne1Kendte og skattede fiskepladser.

Stednavne - Midtfjorden

Mariager Fjord stednavne2Mange fiskepladser og dybt vand!

Stednavne - Hadsund

Mariager Fjord stednavne3Pladser omkring Hadsund

Stednavne - yderfjorden

Mariager Fjord stednavne4Spændende område.

Fluefiskertræf ved Låenhus!

Lørdag den 27. maj 2023.230527 laanhus samling clean costFlyfishers Gathering ved Mariager Fjord: Der blev hygget, spist og fisket. Alle deltagere fik desuden udleveret en Clean Coast pose til brug for indsamling affald under fisketuren. 

Fisketur, legesture og god mad...

Inspireret af legendariske Møn Session havde lokale organiseret et træf ved Låenhus på nordsiden af Mariager Fjord. 

Oplægget og invitationen på facebook lød spændende og jeg blev ikke skuffet.

Ud over at møde og snakke med gamle kendinge mødte jeg også nye med samme passion. Træffet i de smukke omgivelser er en social begivenhed, hvor fiskere kan møde ligesindede og skabe forbindelser i fluefiskerimiljøet. Det gav muligheder for at dele historier, erfaringer og tips, og måske endda opbygge varige venskaber.

Fisketuren

Startede dagen ved fra morgenstunden at køre til Stines Minde. Her søsatte jeg Mosqeetoen og fiskede i området øst på mod fredningsbæltet til Villetrup Å.

Udover at der var rigtigt mange hornfisk der nappede efter fluen og efterlod skæl på mine hænder og grej, blev det også til fire mindre ørreder. 

Efter turen lagde jeg Mosqetoen på taget og kørte via den smukke vej Under Skoven og Kielstrup Sø til Låenhus. 

Riggede bilen om til sovekabine - skulle lige teste... og fik en fortjent middagslur. 

Fluegolf og grill

Udover snakken med nye og gamle venner, en kølig øl, var der arrangeret fluegolf. Det går ud på ved så få kast som muligt at få "fluen" placeret i en ring. Resultatet af konkurrencen fik jeg ikke noteret...

Eftermiddagen gav også mulighed for at prøvekaste diverse Guideline stænger og liner. 

Aftensmaden var veltilberedt grillmiddag med masser af lækkert tilbehør. 

Håber at arrangøren Dream Fishing Denmark vil gentage succeen i '24. 

Lidt om Clean Coast Anglers

Clean Coast Anglers er en organisation, der fokuserer på at bevare og beskytte kystmiljøet gennem fiskeriaktiviteter. Organisationen har til formål at skabe bevidsthed om betydningen af at opretholde rene og sunde kystområder samt at fremme bæredygtig fiskeripraksis.

Clean Coast Anglers arbejder aktivt for at bekæmpe forurening og bevare de marine økosystemer. De organiserer regelmæssige strandrensninger og deltager i forskellige initiativer for at fjerne affald og plastik fra kystlinjerne. Gennem disse tiltag ønsker de at beskytte havets dyreliv og bevare biodiversiteten i kystområderne.

Organisationen har også en fokus på bæredygtigt fiskeri. De opfordrer til, at fiskere følger retningslinjer for fangststørrelser og fiskekvoter for at bevare fiskebestandene og sikre en bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer. Clean Coast Anglers arbejder også for at fremme og støtte forskning inden for bæredygtigt fiskeri samt at uddanne og oplyse fiskere om vigtigheden af at handle ansvarligt.

Organisationen samarbejder også med myndigheder, andre miljøorganisationer og lokalsamfundet for at skabe en positiv forandring. Clean Coast Anglers er dedikeret til at inspirere og engagere fiskere samt skabe et bredere samfundsmæssigt engagement for at bevare og beskytte kystmiljøet.

Gennem deres initiativer og bestræbelser arbejder Clean Coast Anglers for at sikre, at vores kyster forbliver rene og sunde, og at kommende generationer kan nyde godt af de naturlige ressourcer og skønhed, som kystområderne har at byde på.

Du kan finde Clean Coast Anglers på bl.a. Facebook og Instagram. 

230527 laanhus langodde

Låenhus er beliggende ved Lang Odde på fjordens nordside. I baggrunden ses Mariager by.

230527 laanhus wood bank

En af mine ynglingspladser på fjordens nordside - ikke det værste sted at tilbringe en forårsmorgen! 

230527 laanhus trout

En af dagens ørreder som tog min flue fisket på flydeline og langt forfang. Ørrederne blev alle fanget få meter fra bredden.

230527 laanhus fjorden bunden

Her på de sidste dage i foråret, inden sommeren,  præsentere Mariager Fjord sig fra sin bedste side. 

230527 laanhus clean cost

Jeg bakker naturligvis op om projekt Clean Coast - et godt initiativ!

230527 laanhus michael camp

Nicolai Dominik, Clean Coast Anglers og Michael Claudius Ogilvie-Bronée på pladsen ved Låenhus. Det er Michael som jeg bl.a. kender fra Rena der har monteret tagteltet... 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers