danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

 

100821_ruser

Der er nu så mange ruser i Mariager Fjord, at det kan være meget vanskeligt at holde afstandskravet på 75 meter.

Ikke nok med, at der i Mariager Fjord er så mange ruser, at det gør det vanskeligt for sportsfiskere at fiske lovligt, d.v.s. holde den lovpligtige afstand på 75 meter til redskaberne. Ruserne er også et synligt udtryk for den uansvarlige jagt der der er på den stærkt truede bestand af ål, der efter min mening forlængst burde have været totalfredet! 

Da jeg ved femtiden i morges var det lavvandet og mange ruserne stod med med del af bøjlerne overvandet (det er forøvrigt ulovligt). Talte på den 2 km lange strækning mellem Camping Pladsen og Marselis Hagen godt vel 25 afmærkdede ruser. Tænk i den forbindelse på at hver række ruse "beslaglægger" 150 meter. Måske fiskede jeg ikke helt lovligt hele tiden....? Bemærkede også, at kun få af ruserne var monteret med den obligatoriske odderrist.

Også ulovlige garn

Men ikke nok med at fjorden er plastret godt til med ruser. Også umærkede og selvfølgelig ulovlige garn sejlede jeg også ind i!

100821_garn_mariager

Garn sat direkte fra land! 

Morgenens tur dokumenterer endnu engang at der er brug for mere fiskerikontrol og langt større bøder. Kort sagt har vi brug for nogle politikere der tør vedtage den nødvendige lovgivning, bl.a. at frede ålen!

Så forøvrigt et par ørreder og havde et par følgere på en ellers hyggelig morgentur!

{jcomments on}

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com