danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Tirsdag den 6. august 2019.190806 eaglebay rods

Besøgte sidst fjorden for godt halvandet måned siden og var spændt på hvordan den sårbare fjord havde klaret sommervarmen.

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten.

Varmt vand og liv

Havde fiskerimæssigt ikke forventet det store, da jeg efter morgenmaden kørte til Ørnedalsbugten for at søsætte Mosqeetoen. 

Det er faktisk her i sommermånederne, at agressive ørreder fra Kattegat svømmer ind i fjorden for at finde op i det vandløb de om nogle måneder forhåbenligt skal gyde i.

Riggede en stang til med en streamer og en anden til med en stor skumflue og fiskede omkring tre timer over flere pladser der tidligere har givet fisk på en lun sommerdag. 

Efter at have fisket godt i en time uden at se det mindste til ørrederne eller andre fisk faldt forventningerne. Forstatte dog et par timer mere og kom i gennem det meste af Ørnedalsbugten.

Vandet var flere steder temmeligt farvet af alger. På andre lokaliteter så det heldigvis langt mere friskt ud og her kunne jeg langs bredden følge flere stimer småfisk, se fjordrejer, kutlinge og vandbænkebidere. Der er mad nok til de større rovfisk. 

Målte vandtemperaturen til omkring 22 grader og må nok erkende at chancerne for en god fisk i dagtimerne ikke er optimale. 

Fiskeregler

Du akan læse reglerne for fiskeriet i Mariager Fjord her: https://fiskeristyrelsen.dk/media/10183/mariager-fjord_rigtig.pdf

190806 eaglebay ruser

På trods af at ålen er udrydningstruet og rødlistet foregår der et intensivt fiskeri med bl.a. åleruser. Havde vi ansvarlige politikere, var biologernes indstilling om en fredning forlængst blevet indført. 190806 eaglebay forrest

Bøgeskoven sopper bogstaveligt i det næringsrige fjordvand. Smukt på alle årstider. 190806 eaglebay algea

Alger: På trods af at der er ofret store summer på at lede vandet fra renseanlæggene uden om fjorden og direkte ud i Kattegat, kan der opleves lokal algeopblomtring og iltsvind det meste af sommeren. Landbruget levere stadig næring til fjorden. 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com