danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Mandag den 22. april 2019.190422 mariager fjord lars trout

Lars Andersen med dagens ørred der tydelig har været på gydepladsen i vinter. Ørreden blev efter foto velfortjent genudsat.

Mariager Fjord, Ørnedalsbugten

Peter Sørensen har i længere tid drømt om en 2-personers pontonbåd. For at Peter kunne prøve herlighederne, mødtes vi ved Lystbådehavnen i Hobro. Første tur foregik med Peters egen 4 hk motor, der er lidt tungere end min elektriske Torqeedo. 

Med Torqeedo'en som "skubber" gik turen mod Ørnedalsbugten hvor vil skulle prøve fiskeriet. 

Bemærker at de mange solrige dage har sat gang i algerne. 

På trods af store investeringer i renseanlæg og en rørlægning der skal lede det rensede spildevand ud i Kattegat, er der masser af næringsstoffer i fjordevandet.

Kiselalger, brunalger, "fedtemøg" og grønalger findes i vandsøjlen eller dækker mange steder bunden således at ålegræs og anden bundvegation får mindre lys og derfor risikere at blive kvalt.

Regeringen fastholder stædigt, at der i vores havmiljø er et såkaldt miljømæssigt råderum som skulle give plads til mere udledning fra landbruget og såmænd også storforurenende havbrug. 

Heldigvis skal vi snart til valg. Håber at miljøet kommer på dagsordenen og på et grønt flertal. 

Fiskeriet

Fiskede over de sædvandligvis gode pladser og så da også et par ørreder bryde overfladen uden at de efterfølgende var interesserede i vores fluer. Havde dog et enkelt hug uden at det resulterede i fast fisk.

Lars Andersen sejlede lidt længere østpå og fiskede på en strækning med pålandsvind og lidt uroligt vand. Det var en god disposition idet en pæn ørred tog fluen godt en halvmeter fra bredden. 190422 mariager fjord alger

Kvæstof fra landbruget nære algerne. Som i de fleste andre indre danske farvande er der god vækst i algeproduktionen.190422 mariager fjord ruser

På en blank og vårfrisk dag.... Ruserne skal selvfølgelig i vandet så de sidste udrydningstruede ål kan blive fanget.190422 mariager fjord spring

På et tidspunkt svævede den majestætiske havørn over skoven.190422 mariager fjord torqeedo

Guidebåden skyder en god fart med Torqeedoen på hækken. 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com