danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Tirsdag den 4. juni 2019.190604 mariager bramslev

Fantastisk at have sådan en natur og fiskevand tilrådighed inden for en halvtimes kørsel. 

Mariager Fjord, Bramslev.

Formiddagens tur gik til Mariager Fjord. Søsatte ved Bramslev og satte med det samme kursen over mod sydsiden. 

Flere stedet flyder der plamager af alger der genere fiskeriet, andre steder er vandet farvet rødligt af alger.... Ind imellem er der dog gode forhold  og chancer for fisk. 

Selv om maj har været kølig og blæsende er der masser af alger. Tydeligvis modtager fjorden alt for mange næringsstoffer fra landbruget og en varm vindfattig sommer, vil med stor risiko give iltsvind og fiskedød i større eller mindre omfang. Vigtigt at tilførelsen af næringsstoffer bliver væsenligt reduceret hvis vi ønkser en sund fjord. Min anbefaling skal være at du stemmer "grønt". Bor du i østjylland må en oplagt kandidat være Malte Larsen fra Socialdemokraterne. Læs: Malte vil naturen!

Fisker primært efter ørreder som jeg på forhånd har set. Men på den mere end 6 kilometer lange tur (se kortet) ser jeg kun tre ørreder. Modsat ørrederne er der næsten overalt en del hornfisk.

Lige som mange andre fjordfiskere, er det min opfattelse at der bliver fanget og hjemtaget flere ørreder end de sparsomme mindre gydevandløb kan producere. Spændende bliver det at følge udviklingen bl.a. til vinter når der skal inspiceres gydebanker. Spørgsmålet er om der er ørrederne nok til at fylde gydebankerne?

Som mange andre lader jeg tvivlen komme ørrederne til gode hvorfor jeg genudsætter de ørreder der måtte blive fristet af fluen.  

 

190604 mariager trout  

Dagens ørred blev spottet på det lave vand og Brakvandsrejen blev med det samme taget. 

190604 mariager fox

Ved Skellerup Odden mødte jeg denne nysgerrige rævehvalp.190604 mariager low water 

Mens jeg padlede med svømmefødderne eller sejlede langsom ved hjælp at Torqeedoen spejdede jeg efter ørreder over den lyse bund.190604 mariager isfugl

Selv om der for mig og flere andre er blevet længere mellem ørrederne, er der stadig masser af gode af oplevelser når turen går til Mariager Fjord.

190604 mariager route

Ved hjælp af svømmefødder og Torqeedo kom jeg godt omkring i fjorden. 

Lidt stemningsklip fra dagens tur... 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com